Domů / Doporučujeme / Problémy českého IT: Je zastaralé a bez inovací

Problémy českého IT: Je zastaralé a bez inovací

IT bezpečnost je v dnešní době tématem číslo jedna. Některé společnosti na ni ale zapomínají i přes naléhání jejich IT oddělení.

Bez internetu nemůže žádná firma fungovat. To samé ale platí i o interní síti. Většina velkých společností totiž má celou řadu aplikací a souborů uložených na vlastních serverech. A pokud by tyto údaje utekly ven, mohlo by to být pro jejich fungování fatální.

Problémy českého IT

IT bezpečnost je přitom v Česku na tristní úrovni. Ted alespoň u malých a středních podniků, které často spoléhají na staré vybavení. V některých obchodech, skladech nebo firmách tak například stále najdete 20 let starý operační systém a celou řadu další techniky, ze které by modernímu ajťákovi vztávaly vlasy hrůzou.

Bezpečnost se dost často neřeší. Tedy až do chvíli, kdy přijde drtivý útok. Ten přitom může přijít v jakoukoliv chvíli. A to i když si myslíte, že jste pro nim dobře chránění. Existuje totiž takové nepsané hackerské pravidlo – když někdo řekne, že se to nedá prolomit, tak to někdo dříve nebo později prolomí. Na takovýchto prohlášeních už si ostatně spousta firem vylámala zuby, takže si na ně dávejte pozor i vy.

Cena techniky

Prohlášení ovšem nebývají tím největším problémem, které táhne vybavení českých firem ke dnu. Zpravidla jde o nedostatek financí. Jestliže se firma rozrůstá, tak také potřebuje investovat do nového hardwaru. A jeho cena se může vyšplhat i na několik desítek milionů korun. To samé platí i v případě, že vylepšujete svoji stávající infrastrukturu.

Věděli jste ale, že kvalitní síťovou infrastrukturu můžete mít za výrazně nižší cenu? Dokonce pouze za paušální poplatek. IT služby od společnosti JiSit to zajistí. JiSit totiž nabízí kvalitní ICT služby, které zahrnují návrh, zprovoznění a následnou správu firemních sítí. To vše za nízkou cenu v podobě paušálního poplatku. Kvalitní ICT služby si ale můžete zaplatit také jednorázově. Záleží jen na vás, jestli profesionály s dlouholetou praxí odměníte rovnou, nebo jim to budete postupně splácet.

Shlédněte také

Online propagace v zahraničí může nastartovat váš růst

Celý svět je příliš velký na to, abyste prodávali jen v České republice. Možná máte …